joi, 28 martie 2019

” 10 Pentru Ialomița” ”DEVOTAMENT pentru COMUNITATE”

     Pentru început, țin să mulțumesc pentru onoarea pe care mi-a fost oferită, aceea de a fi apreciată și nominalizată de către organizatorii proiectului inițiat de către Cons. Județean, 

” 10 Pentru Ialomița”.

    Am primit cu mare EMOȚIE nominalizarea la domeniul ”DEVOTAMENT pentru COMUNITATE” și am mulțumit din suflet, atât Bunului Dumnezeu cât și dumneavoastră, tuturor celor implicați, pentru BUCURIA și răsplata oferită după 28 de ani de muncă în folosul COMUNITĂȚII STELNICA.   
  Doresc să aduc un Cuvânt de Mulțumire tuturor celor care, de-a lungul anilor    mi-ați fost alături, implicându-vă în proiectele BIBLIOTECII STELNICA în diverse moduri.

   În primul rând, Domnului VICTOR MORARU, Președinte al   Consiliului Județean Ialomița și Consiliului Consultativ, cei care au analizat și au considerat că merit să mă aflu și eu printre cei 10 nominalizați la DEVOTAMENT pentru COMUNITATE.   Domnului  Prof. Dr. NICOLAE STAN, care în urmă cu 28 de ani, la 1 Aprilie 1991, fiind Director la Inspectoratul Pentru Cultură Ialomița,   mi-a dat GIRUL de a lucra în acest domeniu în momentul examinării mele în calitate de concurent pentru Postul de Director al Căminului Cultural Maltezi.   Apoi, de-a lungul anilor, domnilor PRIMARI, ION VĂLEANU,  COSTEL BRATEȘ și doamna Primar FĂNICA DECU, OAMENII care mi-au fost alături și au înțeles ROLUL Bibliotecii și al CULTURII și ISTORIEI LOCALE în viața stelnicenilor. 
   Domnului director ILIE CIOACĂ,  omul și scriitorul care a răspuns prezent la  aproape toate  Evenimentele noastre, domnului ION MUNTEANU, autorul MONOGRAFIILOR, omul care a iubit istoria locurilor natale, Doamnei VERONICA PANȚURU, Tehnoredactorul alături de care am realizat monografiile și materialele necesare mediatizării evenimentelor și nu în ultimul rând, conducerii Bibliotecii Județene ”Ștefan Bănulescu” Ialomița, reprezentată de doamna Director ELENA BALOG, cei care au oferit sprijin metodic continuu și ne-a sprijinit în diverse proiecte care au ajutat la Dezvoltarea Serviciilor de Bibliotecă pentru utilizatori și întreaga COMUNITATE. Și  mai am un PRIETEN de SUFLET căruia trebuie să îi mulțumesc, domnului RADU BOGDAN GHELU, fiul Patronului spiritual al bibliotecii , cel care mi-a fost partener în organizarea tuturor ZILELOR BIBLIOTECII  la toate cele 10 Ediții desfășurate până acum. 

   Nu aș fi putut realiza nimic fără sprijinul dumneavoastră și al tuturor colaboratorilor: 
 Scriitori și Personalități locale implicate,   Scriitori Ialomițeni și nu numai, Interpreți, ARTIȘTI, Pictori locali,  Preoți și Cadre didactice ale Școlii Gimnaziale Maltezi, cu toții am adus un strop de bucurie în sufletele iubitorilor de LITERATURĂ, ISTORIE locală și ARTĂ, participanți la evenimente și la toate activitățile desfășurate în parteneriat cu Școala și Biserica.


    Prin faptul că au sprijinit financiar editarea  celor două volume ale monografiilor  ale autorului ION MUNTEANU, ”ISTORIA VECHE A STELNICII” apărută în 2010 și ”STELNICA în EPOCA MODERNĂ” apărută în 2012 , a ”Cărții de Hotărnicie a Moșiei Stelnica” și ”Gorila cu Mănuși” a maestrului Ion Ghelu Destelnica, apărute în 2018, a Revistei ”Frânturi de Gânduri” (care a ajuns la ANUL nr. V de apariție), a Echipei de dansuri populare ”MUGURAȘI de STELNICA” , fetele care au reprezentat cu succes comuna Stelnica la toate concursurile de gen la care au participat până acum  și a tuturor EVENIMENTELOR desfășurate de-a lungul anilor la Biblioteca ”ION GHELU DESTELNICA” și Căminul Cultural Maltezi, Doamna Primar Fănica Decu și  Domnul Primar Costel Brateș, împreună cu Consiliul Local Stelnica au contribuit la DEZVOLTAREA CULTURALĂ a  comunei.  Nimic nu s-ar fi putut realiza, dacă toți cei amintiți mai devreme , nu s-ar fi implicat!


       
Domnilor Primari, în numele tuturor stelnicenilor, vă mulțumesc că ați ales să îmi fiți alături în dezvoltarea acestor proiecte, vă rog să mă sprijiniți în continuare  și,  sunt sigură că Bunul Dumnezeu vă v-a răsplăti orice fel de osteneală pe care ați făcut-o și o ve-ți face pentru semenii dumneavoastră!


Și mai mulțumesc ÎNGERULUI MEU , care timp de 27 de ani, mi-a fost alături, m-a sprijinit și  m-a încurajat MEREU! Bunul Dumnezeu să te odihnească în pace, VIAȚA și SUFLETUL MEU BUN!


Bibliotecar,
Șerban Ionelia                                                Mărturii și recompense ale muncii.Cuvânt de mulţumire

Cuvânt de-ajuns de mulţumire
Să-ţi dau Isuse, n-am găsit;
Că-n nesfârşita Ta iubire
Mi-ai dat atâta fericire
Cum n-am crezut şi n-am gândit.

Mi-ai dat atâta biruinţă
Isuse-n ceasul cel mai greu;
M-ai învăţat să am credinţă
Şi să aştept în umilinţă –
Ce mare eşti Tu, Domnul meu!

Ai fost alăturea de mine,
M-ai întărit, m-ai ajutat,
M-ai îndemnat să cred în Tine
Şi mi-ai făcut atâta bine,
Deşi nimic n-am meritat.

Sunt copleşită, o, Părinte,
De harul Tău sublim ceresc,
De dragostea Ta cea fierbinte
Şi n-am Isuse, n-am cuvinte
Să pot de-ajuns să-Ţi mulţumesc.

Prin lacrimi doar Ţi-arăt iubirea
Ce-o port în pieptul meu deplin;
Primeşte-mi, Doamne, mulţumirea,
Onoarea, slava şi măririea,
Căci Ţie-n veci Ţi se cuvin!

La cel ce strigă şi Te cheamă
Tu-Ţi pleci urechea şi-i răspunzi;
La cel ce nu-i băgat în seamă
Tu-i dai curaj să nu se teamă
Şi de necazuri îl ascunzi.

Ce bunătate nesfârşită,
Fără de limite Tu ai!
Ce dragoste desăvârşită
Şi bucurie negrăită,
Isuse dulce, Tu îmi dai!

De când eram un plod pe lume,
Fără vreun chip, Tu m-ai văzut;
Mi-ai dat Cuvântul să mă-ndrume
Chemându-mă duios pe nume
Şi-n harul Tău Te-am cunoscut.

Pe braţe-n grija Ta bogată
Tu m-ai purtat, m-ai ocrotit;
Şi-s o făptură minunată
Că-n mine Tu, Preasfinte Tată,
Atât de mult ai investit.

O, cum putea-voi, Doamne, oare
Vreodată să Îţi mulţumesc
Pentru iubirea Ta cea mare?
Laudă, cinste şi-nchinare
Îţi voi aduce cât trăiesc.

Sursa: Resurse Creștine
Autor: Paula BÎLC

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu