luni, 15 octombrie 2018

Stelnica, ”LA CASA TUDORII” 2018  Festivalul  a avut loc la Baza de Cercetare Arheologică ,,Orașul de Floci” de la Giurgeni.  Evenimentul s-a înscris în strategia Consiliului Judeţean Ialomiţa de a promova valorile perene ale tradiţiei ialomiţene în toate formele sale de manifestare, între care bucătăria tradiţională ialomiţeană care, se dovedește a fi o bucătărie unică și specială. La acest eveniment au participat toţi cei  pasionaţi de domeniul gastronomic, fără a fi profesioniști în domeniu., care au dorit să împărtășească și altor ialomițeni din experienţa lor realizând preparate tradiţionale zonei .
       
 Comuna Stelnica a avut REPEZENTARE și în acest an la FESTIVALUL de ”LA CASA TUDORII” la cea de-a VIII -a Ediție, prin înscrierea de REȚETE culinare în Concurs și prin Participarea MUGURAȘILOR de STELNICA la Spectacolul oferit publicului. 
  


Am răspuns PREZENT invitației Organizatorilor, și ne-am implicat, datorită faptului că am avut sprijinul doamnei Primar FĂNICA DECU, ne-am mobilizat, am amenajat STANDUL,  așa cum s-a putut mai bine și la final, în urma deliberării juriului , am fost recompensați cu PREMIUL III la Secțiunea de Patiserie și Cofetărie pentru produsul ”PESMEȚI cu Brânză de Oaie” și, PREMIUL SPECIAL din partea domnișoarei Raluca Dumitrescu,         Președinte GAL DANUBIUS. Grupul de dansatoare MUGURAȘI de STELNICA, au dansat foarte frumos două suite, FLORICICA și Dans OLTENESC, pregătite cu domnul prof. Coregraf, Lalu Marian pentru care au fost aplaudate și apreciate ca adevărate profesioniste. Felicitări tuturor celor implicați și mulțumiri doamnei Primar Fanica Decu, pentru susținere și implicare în toate activitățile   culturale desfășurate la nivel local, județean și național . Mulțumim din suflet JURIULUI și domnișoarei Dumitrescu Raluca pentru pentru aprecierea produselor noastre și pentru premiile oferite.
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu