luni, 10 septembrie 2018

BINE AȚI REVENIT la ȘCOALĂ! Stelnica 2018


”.....BINE -AȚI -VENIT !

Bate clopoțelul iar, azi , un alt abecedar, 

Alți copii pornesc voioşi, frumușei, și zgomotoşi , 

Către sălile de clasă, lăsând jucării acasă, 

Să învețe să citească, să scrie, să socotească, 

Să - și clădească mai ușor, din condei, un viitor !

Dumnezeu să-i ocrotească, sănătoși, voioși, să crească, 

Mintea să le lumineze, să învețe, să creeze, 
Să ajungă oameni mari, pricepuți, și gospodari, 
Să dorească cu tărie, să-și clădească-o meserie, 
Să fie la rândul lor, oameni, pentru viitor !
Clopoțel cu glas tocit, amintindu-mi am venit, 
Să văd prunci nerăbdători, gătiți ca de sărbători, 
Să-i îmbrățișez pe rând, chiar și- așa, cum pot, în gând ! ” 
Autor : Ciabrun Marusia


         Forfotă, emoții, lacrimi, flori, uniforme, dar și râsete și povești amuzante din vacanță. Într-un cuvânt, prima zi de școală. Elevi, preșcolari și părinți au umplut, de dimineață, curtea școlii din Stelnica pentru a întâmpina cum se cuvine primul sunet al clopoțelului. Noul an școlar a adus la Școala Primară Stelnica multă bucurie, atât din partea copiilor, care au avut posibilitatea de a se întâlni cu colegii pe care nu i-au mai văzut din vară, dar și pentru învățători și profesori. Cadrele didactice au început activitatea cu forțe proaspete, fiind convinse ca anul acesta va fi încununat de multe alte realizări și premii.
  Festivitatea de deschidere a început la ora 9.00, cu Slujba de ”Te Deum”  oficiată de părintele Stanchi Marius unde s-au înălțat rugăciuni și a dat Binecuvântarea elevilor după care a transmis mesajul Prea Sfințitului Părinte Episcop Vincenţiu la început de an școlar.


 Apoi a urmat mesajul de ” Bun Venit!” al doamnei Primar Fănica Decu, OMUL care s-a implicat total în reabilitarea Școlii  Gimnaziale Maltezi și a avut grijă ca toate localurile să fie bine  pregătite pentru a  primi elevii  .


    Domnul Director Grasu Daniel, a asigurat elevii și părinții că elevii Școlii Gimnaziale Maltezi, că vor avea parte de cadre didactice de specialitate pentru toate materiile predate  în instituția de învățământ și le-a urat SUCCES  în Noul An Școlar după care, a sunat pentru prima dată CLOPOȚELUL și i-a invitat în școală pe toți elevii!
Micuții din clasa ”0” , foarte emoționați,  după ce și-au cunoscut doamna învățătoare, au  intrat în școală pentru a-și cunoaște mai bine colegii, clasa frumos amenajată și a-și ocupa locul în bancă pentru prima dată din viața lor de școlari .


 Clasele mai mari au au pășit cu bucuria  revederii colegilor și a DOAMNELOR ÎNVĂȚĂTOARE și s-au așezat în bănci  pentru primele "ore" . Astăzi,  toți elevii vor primi  manuale, dar și orarul după care se vor desfășura cursurile în ciclul Primar. 
Elevii de la Gimnaziu s-au deplasat apoi la Maltezi unde și-au primit manualele, și au stabilit împreună cu doamnele și domnii Diriginți, REGULILE de BUNĂ PURTARE și  COLABORARE pentru Noul An Școlar.
   Mult succes în Noul An Școlar, cu rezultate deosebite, bucurii, împliniri, roade bogate elevilor, cadrelor didactice și părinților care le sunt alături și îi îndrumă cu dragoste spre cunoașterea de CARTE și formarea lor ca OAMENI!

 Mai multe imagini, aici:

https://www.facebook.com/pg/Biblioteca-Stelnica-102354859872939/photos/?tab=album&album_id=1744354189006323

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu