luni, 11 septembrie 2017

NOUL AN SCOLAR 2017/2018 la Stelnica

Cursuri, lecții și lucruri noi de învățat!

Într-o zi splendidă de septembrie, plină de zâmbete, lacrimi şi flori, a început un  nou an şcolar!
Toţi elevii prezenţi în curtea şcolii, au fost nerăbdători să îşi revadă prietenii şi dascălii pe care îi simpatizează.

   Bobocii de la clasa pregătitoare au fost vedete peste tot, încântaţi că îi aşteaptă o etapă plină de provocări: au părăsit pe doamna Educatoare  şi au luat sfioşi de mână pe doamna Învăţătoare, a fost prima zi de şcoală din viaţa lor!

       Plini de voie bună şi cu mai puţine emoţii, au fost copii de la clasele mai mari, care  au întâmpinat prima zi de şcoală cu un zâmbet larg şi multe poveşti din vacanţă de vară. Ei abia aşteaptă să ajungă oameni mari!

După clinchetul primului CLOPOŢEL din acest an şcolar, fiecare doamnă învăţătoare sau dirigintă şi-au îndrumat elevii în clasele frumos pregătite, moderne şi curate.
Acest lucru a fost posibil  datorită  atenţiei deosebite  pentru instituţia şcolară, de care a dat dovadă  Administraţia Publică Locală, reprezentată de către doamna Primar, Fănica Decu , al doamnei director Lazăr Viorica , şi nu în ultimul rând al tuturor cadrelor didactice implicate în procesul educativ şi personalul auxiliar al Şcolii Gimnaziale Maltezi, putem spune că avem toate localurile bine pregătite pentru un proces educativ la nivel înalt.
mai multe imagini aici: 


Cursurile anului şcolar 2017-2018 încep astăzi, 11 septembrie şi însumează 167 de zile lucrătoare (35 de săptămâni).

  Structura anului şcolar cuprinde semestrul I (11 septembrie 2017 - 2 februarie 2018) şi semestrul al II-lea (12 februarie 2018 - 15 iunie 2018).

  Vacanţele elevilor din toate ciclurile de învăţământ sunt programate astfel: vacanţa de iarnă (23 decembrie 2017 - 14 ianuarie 2018), vacanţa intersemestrială (3 - 11 februarie 2018), vacanţa de primăvară (31 martie - 10 aprilie 2018), vacanţa de vară (16 iunie - 9 septembrie 2018).
În plus,clasele din învăţământul primar, dar şi grupele din învăţământul preşcolar beneficiază de vacanţă în săptămâna 28 octombrie - 5 noiembrie 2017.

  În acest an şcolar, programul naţional „Şcoala altfel” va avea o durată de 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi va fi derulat în intrevalul 2 octombrie 2017 - 31 mai 2018, perioada fiind aleasă de fiecare unitate şcolară. Desfăşurarea programului nu trebuie să coincidă cu perioada alocată susţinerii tezelor semestriale, care vor avea loc, de regulă, la finalul semestrelor.


    Mult succes în noul an școlar elevilor, părinților, profesorilor, educatorilor și tuturor celor pentru care pe primul plan este educația!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu