luni, 15 octombrie 2012

FESTIVALUL Concurs de Preparate Culinare Traditionale"La Casa Tudorii 2012"     Festivalul  a avut loc la Baza de Cercetare Arheologică ,,Orașul de Floci” de la Giurgeni.   Eveniment organizat de Muzeul Judeţean Ialomiţa și Consiliul Judeţean Ialomiţa, Festivalului-Concurs de Tradiţie Culinară Ialomiţeană LA CASA TUDORII. Evenimentul s-a înscris în strategia Consiliului Judeţean Ialomiţa de a promova valorile perene ale tradiţiei ialomiţene în toate formele sale de manifestare, între care bucătăria tradiţională ialomiţeană care, se dovedește a fi o bucătărie unică și specială. La acest eveniment au participat toţi cei  pasionaţi de domeniul gastronomic, fără a fi profesioniști în domeniu., care au dorit să împărtășească și altor ialomițeni din experienţa lor realizând preparate tradiţionale zonei .
      Pentru că şi Comuna Stelnica are ce oferi, ne-am implicat şi am participat la această  ediţie. Am promovat  o parte din produsele noastre traditionale  .
    Prezenţa noastră acolo a fost posibilă datorită domnului Primar, Brateş Costel care, chiar dacă nu a putut fi prezent, a pus la dispoziţie mijlocul de transport cu care am putut să transportăm toate produsele şi cele de artă tradiţională locală, moştenite din moşi strămoşi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu