duminică, 19 decembrie 2010

Festivalul National "Sub Zare de Soare"

 
Posted by Picasa


În folclorul românesc, Colindatul de Crăciun este cel mai important ciclu sărbătoresc popular tradiţional, cel mai bogat şi colorat prilej de manifestări folclorice. Deprinderea de a colinda, de a saluta cu mare bucurie Naşterea Domnului, de a-L întâmpina cu urări, daruri, petreceri, cântece şi jocuri este străveche. Colindatul deschide amplul ciclu al sărbătorilor de iarnă.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa organizează în fiecare an diverse manifestări cultural-artistice dedicate sărbătoririi celui mai frumos şi aşteptat moment al anului: Crăciunul.

Începând din anul 2006, Sărbătoarea colindului a căpătat un caracter naţional prin participarea celor mai valoroase şi reprezentative grupuri de colindători din întreaga ţară şi se desfăşoară sub genericul „Sub zare de soare“.
In anul 2010 si comuna noastra a avut reprezentanti pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor de la Slobozia in data de 18 decembrie 2010, un grup format din 6 colindatori din cei multi care colinda pe la casele satenilor in seara de Craciun!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu