marți, 15 ianuarie 2019

”POETUL NEPERECHE,MIHAI EMINESCU aniversat la STELNICA”



Ziua de 15 ianuarie, aleasă ca Zi a Culturii Naţionale, reprezintă data naşterii poetului naţional al tuturor românilor, Mihai Eminescu. Şi pentru localitatea noastră are dublă semnificaţie data de 15 ianuarie, deoarece primul document de atestare documentară este din 15 ianuarie 1467 şi anul acesta se împlinesc 552 de ani de la primele însemnări datate despre "MOŞIA STELNIŢII" aşa cum este denumită în Hrisovul Domnesc al lui Radu cel Frumos, conform datelor din monografie: http://stelnica.blogspot.ro/p/monografia-comunei.html 

Pentru biblioteca noastră a devenit o tradiţie ca în fiecare an, pe 15 ianuarie, să avem o zi dedicată lui Eminescu, în care să aducem un omagiu celui care a fost “Luceafărul poeziei româneşti.” 





Şi anul acesta Biblioteca comunală “ ION GHELU DESTELNICA” a organizat, în parteneriat cu elevii claselor a V-a și a VI-a, îndrumaţi de doamna prof. Lb. şi lit. Română Vişoiu Gabriela de la Şcoala Gimnazială Maltezi, o șezătoare literară despre viaţa şi opera lui Mihai Eminescu intitulată sugestiv ”DOR DE EMINESCU”!



 În programul actiunii: -Prezentarea biografiei lui Mihai Eminescu -(video-proiecţie ppt); -Prezentarea filmului documentar: „EMINESCU – călătorie virtuală în absolut” și alte filme despre prietenia lui Eminescu cu Creangă. - Expoziţie de carte recomandată elevilor ca literatură suplimentară; Apoi elevii au recitat , emoţionaţi, tocmai versurile lăsate zestre de poetul geniu .


 Prin aceste activităţi elevii prezenţi au parte de educaţie estetică, poeziile sunt stimulative, şi acţiunile dedicate lui Eminescu sunt binevenite pentru fiecare.

Mai multe imagini, aici:

https://www.facebook.com/pg/Biblioteca-Stelnica-102354859872939/photos/?tab=album&album_id=1925045060937234

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu