miercuri, 22 martie 2017

Taina Sfântului Maslu la Parohia Maltezi


Astăzi, în zi de Miercuri a Postului Sfintelor Paşti, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, la Biserica ce poartă hramul sf. Ioan Botezătorul, din parohia Maltezi, comuna Stelnica, un număr de 11 preoţi  din parohiile comunelor VLĂDENI, FĂCĂENI, BORDUŞANI şi STELNICA au săvârşit Taina Sfântului Maslu pentru toţi creştinii care au putut lua parte la slujbă.

 În această perioadă, în toate bisericile ortodoxe, se săvârşeşte Taina Sfântului Maslu. Este bine să participăm cât mai des posibil la această taină, nu doar în post, ci în toată vremea. Foarte puternică, a şaptea Taină a Bisericii, ajută la vindecări de tot felul, atât trupeşti cât şi sufleteşti. Cu puterea rugăciunilor săvârşite de preoţi şi prin ungerea cu untdelemnul sfinţit în cadrul acestei sfinte slujbe, multe şi nebănuite sunt tămăduirile pe care oamenii le primesc.

Taina Sfântului Maslu se întemeiază pe învăţătura Sf. Apostol Iacov care spune:
 „Este cineva în suferinţă ? Să se roage… Este cineva bolnav între voi ? Să cheme preoţii Bisericii şi să se roage pentru el ungându-l cu untdelemn în numele Domnului. Şi rugăciunea credinţei va mântui pe cel bolnav şi, de va fi făcut păcate, se vor ierta lui”. (Iacob 5, 13-15)
Şi pentru că nu mai este mult până ne vom învrednici să ajungem în Săptămâna Patimilor, trebuie să ştiţi că cel mai solemn Sfânt Maslu în Biserica Ortodoxă se săvârşeşte în Marea Miercuri, atunci când se aminteşte de femeia păcătoasă care a uns cu mir picioarele Domnului.
Aşadar, să rugăm pe Bunul Dumnezeu să ne ajute să luăm parte la Taina Sfântului Maslu.
   La sfârşitul slujbei Sfântului Maslu, cum este tradiția, Preacucernicii Preoţi   s-au dezbrăcat de sfintele veşminte peste credincioşii prezenți rostind rugăciunea Harul Domnului nostru Iisus Hristos…
 Rugăciune în Postul Paştelui
Tată din Ceruri, te rog să-i binecuvântezi pe cei pe care-i iubesc. Arată-le dragostea şi puterea Ta nemărginită. Acolo unde există durere, te rog să dăruieşti pacea şi mila Ta. Acolo unde există îndoială, inspiră încredere înnoită prin Harul Tău.
Binecuvântează-le lor căminul, familia, munca, dă-le înţelepciune şi lumină. Binecuvântează-i când pleacă şi când se întorc acasă, mergi înaintea lor şi deschide-le calea. Iartă-le lor păcatele făcute cu voia sau fără de voia lor ori pe cele pe care nu şi le amintesc. Condu-i pe calea Ta cea sfântă, în numele Tatălui, al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu