luni, 27 iulie 2015

Sfântul Pantelimon - „Doctor fără de arginţi”, protectorul medicilor -Patronul spiritual al Bisericii din satul Stelnica

      
Astăzi, 27 iulie 2015, la biserica cu hramul "Sf. Pantelimon" din Stelnica, a fost zi de mare sărbătoare. Enoriaşii au cinstit, în frunte cu d-nul Primar, la fel ca în fiecare an, pe Sf. Pantelimon - Patronul spiritual al Bisericii din satul Stelnica şi s-au rugat lui, cel care, în timpul vieţii a alinat durerile oamenilor, să-i apere de toate suferinţele şi greutăţile vieţii.
        
  Având BINECUVÂNTAREA PREASFINŢITULUI PĂRINTE VINCENŢIU, EPISCOPUL SLOBOZIEI ŞI CĂLĂRAŞILOR, domnul Primar, Costel Brateş alături de preotul Stanchi Marius, consilieri şi enoriaşi au făcut toate demersurile necesare pentru ca această sărbătoare a bisericii noastre să fie cinstită aşa cum se cuvine.
     
  Biserica a fost gătită de sărbătoare şi la sfânta Liturghie au slujit ca invitaţi Preoţii: Pr. Protopop IONUŢ VOICU, Pr. Secretar BUCHE ION, Pr. BRATEŞ ALEXANDRU, Pr. POPA GABRIEL, Pr. DOBRIN AUREL, Pr. MITRUŞ SIMION, Pr. Paroh STANCHI MARIUS  care s-au rugat alături de mulţimea de credincioşi.
Răspunsurile la strană au fost date de un grup restrâns din corul - TRONOS al PATRIARHIEI ROMÂNE, Pr. CRISTIAN PUDA şi d-nl BOGDAN MARIN.
     
La momentul predicii, Pr. Protopop IONUŢ VOICU a vorbit celor prezenţi despre viaţa Sfântului Pantelimon „Doctor fără de arginţi”,  făcător de minuni, despre credinţa sa puternică şi râvna pentru slujirea lui Dumnezeu, arătându-se prin aceasta cum că el n-a umblat după averi şi s-a mulţumit cu ceea ce putea avea din rosturile lui şi nu cerea
de la nimeni să-i plătească pentru binefacerile făcute. Sfântul Pantelimon este considerat ocrotitorul medicilor şi tămăduitor al bolnavilor, el este un model de doctor, slujitor şi creştin următor lui Hristos. A pătimit moarte martirică în anul 303, când i-a fost tăiat capul, nu a curs sânge, ci lapte, iar măslinul de care a fost legat Fericitul a rodit.
       Imaginile sunt cele mai relevante pentru a ne aminti şi peste ani sau pentru cei care din diferite motive nu au putut fi alături de noi la această frumoasă sărbătoare a comunităţii.
    FELICITĂRI DOMNULUI PRIMAR, PREOŢILOR PARTICIPANŢI ŞI TUTUROR CELOR CARE  S-AU IMPLICAT ÎN PREGĂTIREA ACESTUI  EVENIMENT RELIGIOS!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu