luni, 26 martie 2012

BIBLIOTECA : Km 0 al comunitatii rurale! Vrei sa fii informat? HAI PE NET LA BIBLIOTECA!



Hai pe net!

Fundația EOS cu susținerea Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale și a Consorțiului Alianța Digitală pentru România, lansează în perioada 26 – 30 martie campania Hai pe net! 2012



Hai ne net! este o campanie naţională de incluziune digitală organizată de Fundația EOS Romania în parteneriat cu telecentre, biblioteci, școli, PAPI și alte organizații și instituții dedicate alfabetizării digitale în Romania.



Anul acesta campania îţi propune să aducă online peste 10.000 de utilizatori noi, oameni care fie nu au folosit niciodată internetul, fie oameni care învață să folosească e-servicii noi (ex. cumpărături sau plăți online, cursuri de formare profesională online, participare în comunităţi sociale virtuale).



Temele Hai pe net! 2012 vor face referire la:



Îmbătrânire activă



•Creșterea șanselor de angajare a tinerilor

•Participare civica

•Învățare inter-generații

•Servicii online pentru cetățeni

În ediţia trecută care a avut loc în săptămâna 28 Februarie – 5 Martie 2011, în ţara noastră, cu sprijinul a peste 500 de telecentre (e-centre, Biblioteci publice, Puncte Acces Public la informație și ONG-uri), au fost atrase în campanie un număr de 16961 de participanți, lucru care a calificat România pe un onorabil loc 3 în cadrul campaniei la nivel European.



Dimensiunea europeană în 2012



Hai pe net! 2012 este o campanie inițiată la nivel European de către Telecentre-Europe, o rețea de suporteri ai incluziunii digitale. La nivel European, Campania este susținută de Microsoft, Liberty Global, Accenture, European Broadcasters Union și Comisia Europeană.

Parteneri:
Key Competences for All
Antreprenoriat Rural
Telecentre-Europe


Microsoft Unlimited Potential


Biblionet
Economia Bazata pe Cunoastere
Reteaua de eCentre


eSkills Week


Fundatia CIVITAS























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu