joi, 1 noiembrie 2012

31 OCTOMBRIE 2012„Monografii şi scriitori din Ialomiţa“


   Salonul Anual de Carte de la Slobozia a ajuns în acest an la cea de-a XXI-a ediţie. Din data de 1 octombrie, în incinta Centrului Cultural „Ionel Perlea“, literatura a fost la ordinea zilei. Ialomiţenii au avut parte de un adevărat regal literar, beneficiind de prezenţa a numeroşi autori de marcă, dar şi editori şi diferiţi oameni de cultură importanţi ai României şi ai judeţului Ialomiţa. Pe rând, Biblioteca Judeţeană Ialomiţa a adus în prim plan cartea juridică şi de istorie, cartea pentru copii, cartea de contabilitate, cartea de logică, filozofie şi sociologie, cartea muzicală, precum şi multe alte tipuri de literatură.

   După o lună plină de lansări și prezentări de carte, concursuri, precum și alte manifestări ce au avut în prim plan cartea, Salonul Anual de Carte, organizat de Biblioteca Judeţeană „Ștefan Bănulescu“ Ialomiţa, și-a  închis porţile pe 31 octombrie cu o altă activitate  intitulată: „Monografii şi scriitori din Ialomiţa“. Festivitatea de închidere i-a avut  ca invitaţi, printre alţii, pe Nicolae Petre Vrânceanu, Ion Marin, Alexandru Bulandra, George Stoian, Ion Munteanu – autorul Monografiei  Comunei Stelnica, carte ce a stat la loc de cinste pe panoul Monografiilor editate in anul 2012.     
   Pe lângă invitaţii speciali, la eveniment au participat şi autorităţi publice locale, bibliotecari, elevi, profesori şi iubitori de carte din tot judeţul. 
Domnul Primar Costel Brateş, omul care a pus la loc de cinste istoria  şi cultura locală, a sprijinit financiar editarea Monografiilor comunei Stelnica, a răspuns prezent invitaţiei şi a fost alături de toţi cei ce sprijină actul cultural la nivel local şi judeţean. FELICITĂRI încă o dată    d-lui Primar!                                                                                      
      Evenimentul a fost prezentat de către d-na Mihaela Racoviţeanu, directorul Bibliotecii Judeţene „Ştefan Bănulescu“ Ialomiţa care a fost principalul artizan al organizării salonului anual de carte de la Slobozia.  FELICITĂRI  D-nei Director şi pentru reuşita celei de-a XXI-a ediţii!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu