luni, 15 noiembrie 2010

- PRIETENA MEA BIBLIOTECA -“ÎMI PLACE SĂ CITESC!”






PROGRAMUL ACŢIUNII :


-Importanţa şi rolul lecturii în educaţia elevilor – video-proiectie;
-Întâlnire cu scriitorul Radu Munteanu:
- epigrame dedicate celor care nu citesc o carte!;
-Interpretarea scenetei:
“Nu citeşti o carte?”
de către elevi ai Şcolii Maltezi;
- Cărţile au viaţă! – compunere;
- Expozitie de carte recomandata elevilor ca literatuta suplimentara;

Iata ca a sosit si ziua stabilita pentru aceasta actiune! La ora stabilita au sosit invitatii in persoana d-lui scriitor – epigramist si caricaturist Radu Munteanu insotit de d-na director al Casei de Cultura Fetesti, Mariana Calin, dupa care au sosit si elevii claselor a V-a si a VI-a ai Scolii Maltezi, insotiti de d-na profesoara de limba si literatura romana, Angelica Raicu.
Dupa cateva momente de acomodare a elevilor si a invitatilor s-au facut prezentarile si am inceput derularea actiunii cu o video-proiectie power-point, - pentru realizarea careia ne-am folosit de echipamentele donate prin Programul :Biblionet – Lumea in biblioteca ta! - care a cuprins : Importanta si rolul lecturii in educatia elevilor, dupa care d-nul Radu Munteanu a intrat in dialog cu elevii si a subliniat si d-lui cat de important este sa citesti ca sa te poti dezvolta intelectual, dupa care le-a recitat elevilor cateva epigrame.
A urmat prezentarea scenetei: “Nu citesti o carte?!” in interpretarea elevilor Tancau F. si Torba M., sceneta ce ironizeaza elevii care nu citesc, iar apoi lectura a doua compuneri scrise de elevele Raducan Mihaela si Enciu Ana-Maria.
D-na profesor angelica Raicu le-a prezentat cartile din expozitia prezentata de biblioteca, si a punctat fiecare autor in parte recomandand elevilor ca dupa fiecare lectura elevii sa intocmeasca si o fisa de lectura a celor citite.
Tind sa cred ca aceasta actiune a ajuns la suletul elevilor, deoarece la finalizarea ei, multi copii au imprumutat o carte din cele recomandate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu