marți, 1 octombrie 2019

”NUNTA de AUR 50+” omagiată la Stelnica/ Ediția I/ 2019

    Din dorința de a promova rolul familiei în cadrul comunității, administrația publică locală din Stelnica a sărbătorit pe 1 octombrie 2019, de ZIUA INTERNAȚIONALĂ a PERSOANELOR VÂRSTNICE, ”Nunta de aur 50+” Ediția I, care este un OMAGIU adus cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie și simbolizează prosperitate, optimism și afecțiune. Într-o lume în care majoritatea cuplurilor sfârșesc prin divorț, lăsând în urmă copii confuzi cu inimi frânte, aceste cupluri din Stelnica vin și demonstrează societății că dacă există dorință, dragoste, afecțiune și înțelegere se poate! 





Am avut alături de noi OAMENII, familiile care au creat și educat o altă generație! Oameni simpli crescuți și educați la țară, oameni care au știut să îndure greutățile și vicisitudinile vremurilor comunismului dar și pe cele ale democrației și au rezistat împreună 50 de ani de căsătorie și unii chiar 60! Ei sunt dovada vie că dragostea durează mult mai mult de 3 ani. Și pentru toate împlinirile și realizările frumoase au dorit să aducă  SLAVĂ Bunului Dumnezeu, participând la ”SLUJBA de MULȚUMIRE” oficiată de către Preoții Stanchi Marius și Simion Mitruș, care s-au rugat și au pomenit toate cele 28 de familii chiar dacă unii dintre dumnealor, datorită stării de sănătate precare, nu au putut fi alături la Slujbă.





 Considerăm că iubirea și răbdarea de care au dat dovadă aceste cupluri sunt niște trăsături umane care sunt tot mai puține în ziua de astăzi și trebuie să arătăm exemplul lor de viață tuturor și pentru acest lucru… 







 Se cuvine să amintim aici pe toți cei care  au reușit să fie alături, ”la bine și la greu” timp de mai bine de 50 de ani.

1. MANEA  RISTU și DOMNIȚA                                                                    
2. VĂLEANU  AUREL și IOANA                                                                    
3. GORNEA IONEL  și  ANICA
4. VĂLEANU GHEORGHE  și  SMARANDA
5. LUPU CONSTANTIN  și MARIA
6. DOBRE  ION și CONSTANTINA
7. BRATEȘ FĂNICĂ  și FLORIANA
8. BUTOI GHEORGHE  și VOICA
9. DUMITRAȘCU  NICOLAE  și MARIA
10. BORȘARU GHEORGHE  și GEORGETA
11. GORNEA GHEORGHE   și CLAUDIA
12. COCOȘ  TOMA   și MARIA
13. PANDELE VASILE   și ANTONETA
14. ILIE TOMA  și VALERIA
15. BORȘARU GRIGORE  și ELENA                                                       
16. RADU ION  și VASILICA                                                                                           
17. DELISTAN FLORIAN  și EMILIA                                                     
18. DOBRE DUMITRU  și ALEXANDRINA
19.  CAZAN VASILE  și  ANETA                                                              
20. TUDOR ZAHARIA  și LUCREȚIA                                                  
21. PĂLĂNCEANU MIHAIU  și MARIA                                               
22. DULDURUC MARIN  și CULINA
23. ZEBEGA IANCU  și ELIZA.
24. LEFTER MARIN  și IOANA
25. BAICU ION  și VALERIA
26. COCOȘ NICOLAE și PARASCHIVA
27. PETRE MIHAI și LINA

28. TORBĂ ILIE și CATINCA


     În cadrul evenimentului a mai avut loc acordarea Premiului de Fidelitate și a ”Diplomei de aur”  oferite de către doamna Primar tuturor celor prezenți,
 ( a doua zi  urmând să dăruiască acasă celor care din motive de sănătate nu au putut fi prezenți). Toți au primit cu emoție și bucurie  micile daruri oferite .

După acest moment au primit în dar un SPECTACOL în care și-au unit talentele Corala ”Sf. Mina” care, cu aprobarea Prea Sfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor au oferit un frumos program care a cuprins  piese religioase, patriotice și folclorice, transmițând tuturor celor prezenți bucuria comuniunii cu Dumnezeu, dar și cu semenii. 
   Prezența Coralei Sfântul Mina în cadrul comunității noastre  a devenit deja o tradiție răspunzând cu entuziasm și dragoste fiecare invitație de a se afla în mijlocul locuitorilor  la  evenimente culturale importante.

 Alt moment a fost cel în care mulți artiști populari din ansamblurile  ”Doina Bărăganului” și ”Mugurașii de Stelnica” alături de interpreții Ionuț Cocoș, Nicole Dumitrașcu, Maria Prună și micuța Bombardeli Efrema Bruna (5 ani), au oferit momente de neuitat, au adus fericire și admirație pe chipurile spectatorilor și au smuls ropote de aplauze după fiecare piesă sau dans popular. 

  Mulțumim tuturor artiștilor pentru PARTICIPARE și IMPLICARE și trebuie să mai Mulțumim doamnei Primar Fănica DECU și domnului Costel Brateș, OAMENII care au ținut mereu cont de DORINȚELE oamenilor din comunitatea stelniceană și, în limita posibilităților, au răspuns afirmativ tuturor propunerilor  privind activitățile culturale ce se desfășoară la nivel local.

MOMENTE din timpul EVENIMENTULUI:





Mai multe imagini, aici:




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu