vineri, 13 septembrie 2019

Biblioteca publică – locul care adăpostește eroii din povești


Zilele Europene ale Patrimoniului Cultural”  Biblioteca, arhivă trezorieri de patrimoniu cultural”


Elevii clasei a IV-a , ai Școlii Gimnaziale Maltezi au poposit astăzi la Bibliotecă, însoțiți de doamna Prof. înv. primar Radu Mioara pentru a participa la activitatea dedicată ” Zilelor Europene ale Patrimoniului Cultural”, pe care noi am intitulat-o : ”Biblioteca publică – locul care adăpostește eroii din povești dar și istoria locurilor noastre, toate vă așteaptă să le descoperiți!”.  
  


După ce au vizionat Prezentarea PPT despre importanța PATRIMONIULUI CULTURAL , am vorbit despre fondul de carte al bibliotecii și cât de multe informații ne poate oferi biblioteca, după care elevii au prezentat câteva Fișe de lectură a operelor citite în vacanță. 





Abilitățile de concentrare, dezvoltarea vocabularului, a cunoștințelor, exprimarea emoțiilor, empatia și imaginația, sensibilitatea pentru patrimoniu cultural – toate cunosc îmbunătățiri în urma lecturii. Prin această activitate ne dorim să ajungem la inimile elevilor, să le trezim interesul pentru cărțile care se adăpostesc pe aceste rafturi și care îi așteaptă să le răsfoiască cu plăcere și interes, pentru a se delecta cu poveștile copilăriei înaintașilor noștri.
 .














Cartea, ca element component al culturii unei naţiuni, face parte din acele bunuri a căror valoare se defineşte prin relaţia ei cu utilizatorul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu