luni, 3 noiembrie 2014

LECTURA ŞI INTERNETUL: AZI AM STUDIAT AUTORUL RUDYARD KIPLING!


     
   
 In ultimii ani prin apariţia şi dezvoltarea continuă a tehnologiei, internetul a câştigat tot mai mult în faţa lecturii.
        Acest lucru este dăunător cu atât mai mult cu cât copiii în general şi elevii în mod special nu mai citesc nici măcar literatura recomandată pentru şcoală.

    Aceşti copii nu au cunoscut gustul pentru lectură pentru că sunt obişnuiţi să-şi ia informaţiile necesare de pe internet. În loc să citească o carte, recomandată sau nu, citesc un rezumat de pe net.
Lipsa lecturii înseamnă lipsa vocabularului, lipsa sensibilităţii şi altele.

Pentru remedierea acestui fenomen instalat în rândul elevilor, am iniţiat un parteneriat (http://stelnica.blogspot.ro/p/contracte-de-parteneriat.html) prin care am propus prezentarea unor opere literare din literatura engleză şi americană pentru copii, continuate cu vizionarea unor ecranizări, prin video–proiecţie, la Biblioteca comunală „ ION GHELU DESTELNICA”, şi încheiate cu lectura individuală a operelor sau a unor capitole, chestionare, redactarea unor mesaje.

Îndrumaţi de d-na prof. de Limba şi literatura Engleză, Panaitescu Livia, elevii din clasele a V-a şi a VI-a ai Şcolii Gimnaziale Maltezi au vizionat azi CARTEA JUNGLEI şi au aflat date despre autorul cărţii.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu