luni, 27 septembrie 2010

Let's Do It, România - La STELNICA !



Cea mai mare campanie de voluntariat din ţară tocmai s-a terminat. Pentru a urmări acest eveniment, ne-am alăturat şi noi zecilor de mii de voluntari şi am pornit să facem curăţenie.
25 septembrie a însemnat şi pentru noi cei din comuna Stelnica, începând de la primar, director de şcoală, profesori, învăţători, educatori, elevi şi alţi voluntari din localitate, o zi în care am luat atitudine în faţa nepăsării!
Un grup de 30 elevi însoţiţi de cadrele didactice, în frunte cu d-na director Austrianu Florica, şi-au „rupt” câteva ore pentru a aduna gunoaiele aruncate la întâmplare de prin comună. Toţi voluntarii s-au adunat de dimineaţă în faţa Primăriei Stelnica, unde erau aşteptaţi de către domnul primar, Costel Brateş cu tricouri şi şepcuţe pentru fiecare voluntar.
Ne-am împărţit în două grupuri şi am derulat o activitate de colectare selectivă a gunoaielor.
O echipă a adunat gunoaiele de pe malul stâng al Braţului Borcea, după care s-au deplasat pe „Valea lui Ilie”, un loc în care oamenii obişnuiesc să-şi arunce gunoaiele de prin gospodărie, cu toate că sunt avertizaţi să nu depoziteze deşeuri în acel loc, dar nepăsarea faţă de ceea ce ne înconjoară este foarte mare!
Cealaltă echipă a colectat gunoaiele de pe deal, de la intrarea în comună, până pe „Mazale” !
Ne-am luptat câteva ore bune, în încercarea de a curăţi o arie cât mai extinsă, şi, zicem noi, că am şi reuşit ! „Captura” de deşeuri a fost pe cât de interesantă, asta pentru faptul că s-au găsit tot felul de obiecte aruncate de către cetăţeni, şi tot pe atât de mare ! Sacii din mâinile voluntarilor se umpleau imediat şi erau transportaţi de doi căruţaşi din localitate în curtea primăriei de unde, în aceeaşi zi, au şi fost ridicaţi, la solicitarea d-lui primar Costel Brateş, de către cei de la firma de salubritate.
La finalul acţiunii ambele echipe s-au reunit în curtea primăriei, unde d-nul primar le-a mulţumit tuturor pentru participare şi pentru efortul depus.
Toţi voluntarii am participat la această campanie de curăţenie nu pentru a primi aplauze şi felicitări, ci pentru a avea o localitate mai curată şi cu speranţa că cei care au contribuit prin lipsa lor de educaţie la crearea mormanelor de deşeuri, vor învăţa ceva din demersul nostru !

CURĂŢENIE= EDUCAŢIE= SĂNĂTATE= UN SPAŢIU DE VIAŢĂ PLĂCUT !
MULŢUMIM TUTUROR!

Cred că fotografiile sunt cele mai grăitoare despre tot ceea ce s-a întâmplat !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu