marți, 1 septembrie 2020

Proiect “Demolare construcție existentă și construire centru de zi multifuncțional pentru persoanele marginalizate în comuna Stelnica”













În data de 28.08.2020, orele 12:00, în curtea Școlii Primare Stelnica s-a desfășurat conferința de final al proiectului “Demolare construcție existentă și construire centru de zi multifuncțional pentru persoanele marginalizate în comuna Stelnica”, unde doamna Primar  Fanica Decu, a prezentat celor prezenți,  datele si importanta  realizării  
acestui proiect.




U.A.T. Comuna Stelnica este Promotor de Proiect, acesta fiind finanțat din Granturile SEE. 
Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 11408 € oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE în cadrul Programului Dezvoltare locală. 
Obiectivul proiectului este reprezentat de creșterea utilizării serviciilor sociale de către populația care aparține de grupul defavorizat din satul Maltezi. 
Contractul de finanțare a fost semnat la data de 29.11.2019 și a avut o perioadă de implementare de 9 luni. Prin realizarea documentației tehnice necesare pentru înființarea unui Centru de zi multifuncțional, se urmărește reducerea decalajelor dintre populația identificată în zona marginalizată Sat Maltezi și restul Comunei Stelnica, între comunitatea marginalizată și restul comunității, prin asigurarea unui acces egal la servicii sociale, educaționale și de calitate. 



Înființarea Centrului de zi multifuncțional va avea efecte vizibile imediat întrucât obiectivul de investiții care se dorește a se realiza va răspunde nevoilor urgente din cadrul zonei marginalizate, astfel în cadrul acestuia vor putea fi consiliate și îndrumate persoanele aflate în situații de risc, acestea vor putea avea parte de servicii sociale care să îi ajute să se integreze mai ușor în societate. 
Grupul țintă de vârstnici și copii va experimenta un acces crescut la servicii sociale cu acțiuni specifice de informare și asistență. 
Comuna Stelnica se confruntă cu aceeași provocare: creșterea numărului populației în vârstă și resurse insuficiente pentru a asigura persoanelor în vârstă o viață împlinită și demnă. 
Prin acest proiect se dorește nu doar satisfacerea nevoile lor de bază, ci oferirea posibilității de a participa la viața socială, culturală, economică și politică a comunității. 
Proiectul dorește să realizeze o cooperare intensificată între administratorii publici și societatea civilă pentru a spori integrarea socio-economică a grupurilor vulnerabile / marginalizate și pentru a spori dezvoltarea urbană durabilă prin implicarea activă a factorilor interesați. 
Mulțumim mult tuturor pentru implicare! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu