luni, 7 ianuarie 2019

BOBOTEAZA sărbătorită la Stelnica 2019

     


 În sfânta zi a Botezului Domnului Iisus Hristos, enoriașii din comuna Stelnica au poposit la Slujbă, la Parohia Sf. Pantelimon, unde Părintele Stanchi Marius a slujit Aghiasma Mare pe care fiecare credincios a luat-o cu credință. După sfânta slujbă de sfințire a Agheasmei Mari, Părintele  a BOTEZAT enoriașii prezenți, caii, căruțele și mașinile conform TRADIȚIEI, după care au
poposit pe malul BRAȚULUI BORCEA pentru a recupera CRUCEA care, conform unui ritual din moși strămoși este aruncată de preot în apă. 











Curajoșii flacăi  s-au întrecut de zor care să fie câștigătorul. LILIAN ROȘU a fost tânărul care a recuperat Sf. CRUCE și în acest an, pentru a doua oară la rând, după care toți participanții au fost răsplătiți de către doamna Primar, Fănica Decu și de către fostul Primar, COSTEL BRATEȘ, cu Diplome și PREMIU pentru câstigător.  




Apoi toți cei prezenți      s-au deplasat pe izlazul din satul Maltezi pentru bine cunoscuta paradă a cailor, căruțelor și cursa călăreților. 
Și la această Datină au participat aproape toți cei în putere din cele două sate ale comunei Stelnica cărora le urez din suflet să aiba un NOU AN plin de bucurii, împliniri, sănătate și tradiționalul :                                                          < LA MULTI ANI!>





Mai multe imagini, aici:




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu