marți, 30 mai 2017

"Şcoala Altfel" 2017 la BIBLIOTECĂ

“MINUNATA LUME A CĂRŢILOR”- 19 mai 

  Conform Parteneriatului Educaţional "MINUNATA LUME A CĂRŢILOR" încheiat între Şcoala Gimnazială Maltezi, Şcoala Gimnazială "Aurel Vlaicu " - Feteşti, Primăria Stelnica şi Biblioteca "Ion Ghelu Destelnica" - Stelnica,  s-a desfăşurat în data de 19 mai 2017, activitatea "SĂ DESCOPERIM TAINELE CĂRŢILOR LA BIBLIOTECĂ!".
La activitate au participat elevii Clasei Pregătitoare „D” ai Şcolii Gimnaziale,“Aurel Vlaicu » Feteşti , îndrumaţi de d-na Prof. Înv. Primar NIŢU Lavinia şi elevii Clasei I, ai Şcolii Gimnaziale Maltezi, îndrumaţi de d-na prof. Înv. Primar, RADU Mioara.

Scopul parteneriatului îl constituie :
Cunoaşterea bibliotecii şi a importanţei acesteia în procesul educaţional.
Stimularea interesului pentru lectură în perioada şcolarităţii mici, în vederea atenuării unora din cauzele care pot genera eşecul şcolar.
Cultivarea gustului pentru lectură, pentru frumos, exersarea limbajului şi a posibilităţilor de comunicare, prin activităţi în parteneriat cu elevi din alte școli , cu bibliotecarul .
Stimularea responsabilităţii pentru carte.
Din programul activităţii:
- POPOSIM LA BIBLIOTECĂ SĂ CUNOAŞTEM TAINELE ŞI REGULILE EI!


  
   - VizitareaBIBLIOTECII  şi descoperirea fondului de carte;
     -Cum ne comportăm la Bibliotecă?
- Prezentare power – point despre: „Lumea Poveştilor”- recunoaşteţi eroii din poveşti?;
„Despre Prietenie”; ”Să fim mai buni!”- rezolvăm în echipă Puzzle !                                                                                                                                       

     







Mai multe imagini, aici:



"MICII ACTORI au pătruns în Minunata Lume a Cărţilor" - 23 mai


      Conform Parteneriatului educaţional: "MINUNATA LUME A CĂRŢILOR" încheiat între Şcoala Gimnazială Maltezi, Primăria Stelnica şi Biblioteca "Ion Ghelu Destelnica" s-a desfăşurat în data 23 mai 2017, activitatea: "MICII ACTORI". 




În cadrul săptămânii din ŞCOALA ALTFEL, elevii clasei I ai Şcolii Gimnaziale Maltezi, îndrumaţi de doamna prof. înv. Primar, RADU Mioara, au sosit la bibliotecă pentru a desluşi alfel din tainele textelor literare. 







Ei au dat viaţă, pe scena Căminului Cultural, eroilor din unele texte literare adaptate pentru şcolarii mici.







Mai multe imagini, aici:



"UN BULGĂRE DE HUMĂ"
- viaţa şi opera lui ION CREANGĂ - 24 mai


Pentru data de 24 mai 2017,  s-au programat elevii clasei a IV-a, îndrumaţi de doamna inst. Oprea Loredana, care au studiat la Bibliotecă, aşa cum aveau stabilit în Programul "ŞCOALA ALTFEL", viaţa şi opera marelui povestitor
 ION CREANGĂ.










După o prezentare interactivă a vieţii scriitorului şi a operei sale, am trecut la vizionarea peliculei "UN BULGĂRE DE HUMĂ", film în care este relatată 

    viaţa şi prietenia lui Creangă cu Eminescu şi trăirile lor sufleteşti în ultima parte a vieţii.


Mai multe imagini, aici:



"LUMEA POVEŞTILOR LUI CREANGĂ"- 25 mai


  
Elevii clasei a II-a , ai Școlii Gimnaziale Maltezi, îndrumați de doamna prof. înv. primar GORNEA MARIA, au pătruns în LUMEA POVEȘTILOR LUI CREANGĂ, la Bibliotecă, în data de  25 mai 2017.







Așa cum aveau stabilit în Program la Școala Altfel, au vrut să știe mai multe despre Marele povestitor, ION CREANGĂ. Curiozitatea celor mici a fost recompensată cu informații despre viața și opera autorului dar, și cu fragmente video din AMINTIRI din COPILĂRIE: Pupăza din tei, La cireșe, La scăldat.

După care, am citit împreună URSUL PĂCĂLIT DE VULPE și am dezbătut VICLENIA cumetrei Vulpi și LĂCOMIA Ursului!







Să sperăm că le-am stârnit curiozitatea de a afla cât mai multe din poveștile și povestirile lui Creangă și al altor autori recomandați de către doamna învățătoare pentru VACANȚA de VARĂ. 


Mai multe imagini, aici:
   

             Tuturor cadrelor didactice vă mulţumesc pentru frumoasa colaborare pe care o dezvoltăm anual spre folosul tuturor elevilor şi, pentru că se apropie cu repeziciune VACANŢA de VARĂ, 
              vă aștept cu drag, pe toţi , la BIBLIOTECĂ!  


  Mulţumim pentru colaborare şi sprijinul oferit pentru buna desfăşurare şi a acestor activităţi  doamnei Primar, Fănica Decu!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu