joi, 22 decembrie 2016

Şi noi vestim Naşterea Domnului...

      

  Ziua de 21 decembrie a fost aceea în care un grup de 14 elevi ai Şcolii Gimnaziale Maltezi însoţiţi de bibliotecar, au pornit la COLINDAT instituţiile reprezentative ale judeţului nostru.
   

   Au poposit pentru prima dată la Episcopia Sloboziei şi a Călăraşilor unde au fost întâmpinaţi cu căldură de Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu şi de membrii clerului cărora le-au vestit Naşterea Domnului printr-un frumos program de colinde. Au fost aplaudaţi şi răsplătiţi cu dulciuri de către Preasfinţitul Părinte Episcop şi invitaţi să revină în fiecare an.







A doua vizită a fost la Consiliul Judeţean Ialomiţa unde elevii noştri s-au prezentat la înălţime cu urările lor şi au fost aplaudaţi şi recompensaţi cu daruri de către domnul Preşedinte Victor Moraru , de domnii vicepreşedinţi şi angajaţii Consiliului Judeţean Ialomiţa.

  
















Am vizitat apoi Biblioteca Judeţeană “Ştefan Bănulescu “Ialomiţa şi Colindele lor s-au făcut auzite la secţia pentru copii a Bibliotecii, unde doamna director Elena Balog i-a invitat cu căldură şi, alături de colegele biliotecare, i-au ascultat cu drag şi i-a răsplătit după datină. 






Tot acolo au vizitat şi expoziţia de Icoane  aflată în holul Centrului Cultural “Ionel Perlea” şi unde eleva Butoi Mădălina şi-a regăsit pictura pe sticlă reprezentând pe “Cuv. Parascheva”.












Ultima vizită a fost cea de la Muzeul Judeţean de Istorie Ialomiţa, unde au fost primiţi cu mare drag de către angajaţii muzeului , au susţinut programul de COLINDE, apoi au fost  răsplătiţi şi cu un tur al muzeului unde au privit cu admiraţie şi expoziţia “ICOANA DIN CASĂ – POARTĂ SPRE CER” apoi au primit o lecţie interesantă de istorie pe care sunt sigură că mulţi nu o vor uita şi vor participa cu drag la invitaţia domnişoarei  Cătălina Cernea, muzeograf – arheolog la săpăturile de la Popina Borduşani.


     Această deplasare a colindătorilor noştri la Slobozia a fost posibilă cu sprijinul doamnei Primar FĂNICA DECU, care a asigurat transportul gratuit al copiilor  şi i-a şi răsplătit cu daruri după ce au colindat şi la Primăria Stelnica, înainte de plecare.





Mulţumim doamnă Primar, pentru toată susţinerea ce o oferiţi pentru promovarea culturii şi tradiţiei strămoşeşti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu