vineri, 23 octombrie 2015

MOMENTE din EVENIMENTELE SALONULUI ANUAL DE CARTE 2015


   Salonul Anual de Carte 2015 a debutat la           1 OCTOMBRIE cu ZIUA SCRIITORILOR IALOMIȚENI ȘI A EDITURILOR DIN IALOMIȚA

S-au deschis porţile SALONULUI ANUAL DE CARTE la Biblioteca "Ştefan Bănulescu" Ialomiţa.


Pe tot parcursul lunii Octombrie, aşa cum am fost obişnuiţi , timp de  24 ani, se vor desfăşura un regal de activităţi culturale, unde ne onorează cu prezenţa scriitorii ce dau viaţă cărţilor.


12 Octombrie - EDUCAŢIE, CULTURĂ ŞI TIMP LIBER REVISTE DIN IALOMIŢA.

 PREZENTĂRI PROIECTE EDUCAŢIONALE, printre invitaţii de seamă prezenţi:Aura Văceanu – autor, membru al Societăţii române de Haiku
Luminița Barcari – Inspector-Șef, ISJ Ialomița
Sorin Lucaci – autor, coordonator proiecte educaţionale, am avut posibilitatea să ne facem cunoscută revista Şcolii Gimnaziale Maltezi: "FRÂNTURI DE GÂNDURI" .
Mulţumim doamnei director ing. Mihaela Racoviţeanu pentru acest eveniment deosebit care se desfăşoară an de an în cadrul Salonului


"CARTEA PENTRU COPII"

Anul acesta am avut deosebita onoare de a găzdui una din multele activităţi ce se desfăşoară în cadrul Salonului Anual de Carte ediţia a XXIV-a.
O întânire de suflet intitulată "CARTEA PENTRU COPII" care s-a desfăşurat într-o zi frumoasă de toamnă, în sărbătoarea Sf. Cuvioasei Parascheva, la Biblioteca Ion Ghelu Destelnica alături de oameni deosebiţi.
La invitaţia doamnei director ing. Mihaela Rcoviţeanu, şi rugămintea noastră, au acceptat să se întâlnească cu micii cititori ai operelor dumnealor, elevii Şcolii Gimnaziale Maltezi, şi nu numai, autorii:
Passionaria Stoicescu - poetă, prozatoare, scriitoare de literatură pentru copii, traducătoare, membră a Uniunii Scriitorilor din România,
Crina Decusară-Bocşan – Prozator, istoric literar şi editor, Vasile Szolga - profesor universitar, autor de carte pentru copii.
La eveniment au participat şi scriitorii Ialomiţeni din “ZODIA HELIS” Gheorghe Dobre directorul Editurii HELIS, prof. Titi Damian- cel care a prezentat şi cartea ” DIALOGUL VÂRSTELOR sau Passionaria Stoicescu – o viaţă printre cărţi şi copiii din cărţi”, Costel Bunoaica, Florin Ciocea, Radu Munteanu , Constantin Gornea, Emil Druncea , bibliotecari din Mun. Feteşti şi Tăndărei , din oraşul Amara şi din Comunele : Făcăeni, Vlădeni, Borduşani şi Gheorghe Lazăr.


LITERATURA ŞI E-LITERATURA

LANSĂRI ŞI PREZENTĂRI DE CARTE. DEZBATERI

Invitaţi:

Victoria Milescu – autor, membru al Uniunii Scriitorilor din România
Ştefan Dimitriu – autor, membru al Uniunii Scriitorilor din România
Nicolae Dan Fruntelată – autor, membru al Uniunii Scriitorilor din România
Ofelia Prodan – autor, membru al Uniunii Scriitorilor din România
Vasile Poenaru - autor, editor, membru al Uniunii Scriitorilor din România , 
Marcel Manea - autor

POSTMODERNISMUL ÎN LITERATURA ROMÂNĂLANSĂRI ŞI PREZENTĂRI DE CARTE.

CONFERINȚĂ.POETUL ȘI CÂNTĂREAȚA – Moment artistic

Invitaţi:
prof.univ.dr. Ion Bogdan Lefter– autor, membru al Uniunii Scriitorilor din România
Călin Vlasie – scriitor, editor
Mihăiță Macoveanu – autor
 Mădălina Mantu – solist vocal


21 octombrie - CRIME SCENE PRESS. LANSĂRI ŞI PREZENTĂRI DE CARTE. SPECTACOL DE TEATRU

                                                                            Invitaţi:
George Arion – autor, membru al Uniunii Scriitorilor din România
Oana Stoica Mujea – autor, membru al Uniunii Scriitorilor din România
Stelian Ţurlea – autor, membru al Uniunii Scriitorilor din România
”Cântecul lebedei” după A.P. Cehov – scenetă dramatică într-un act interpretată de persoane private de libertate din Penitenciarul Slobozia.
21 OCTOMBRIE, ORA 11.00 am participat la o întâlnire cu trei mari scriitori de roman polițist, contemporani și un moment de dramaturgie. George Arion a prezentat romanele "Detectiv fără voie", Oana Stoica-Mujea a prezentat "Jucătorul"  și  Stelian Țurlea- "Crimă la Torino", apărute la Editura Crime Scene Press, București.
27 OCTOMBRIE - „TEMPUS DACOROMÂNIA COMTERRA”

LANSĂRI DE CARTE. DEZBATERI

Invitaţi:
dr. Constantin Bălăeţ – autor, Doctor Honoris Causa al Academiei DacoRomâne
Costel Eugen Popescu – autor, Doctor Honoris Causa al Academiei DacoRomâne
Vadim Bacinschi –autor, doctor în românistică al Academiei DacoRomâne
Dumitru Burlan – autor, membru al Academiei DacoRomâne
Ioan Neşu - autor, membru al Uniunii Scriitorilor din România
Geo Stroe - editor, preşedinte al Fundaţiei Academiei DacoRomâne
Imagini din timpul desfăşurării activităţii:  

,,Scriitori de dincolo și dincoace de Dunăre'' Evenimentul a coincis cu închiderea oficială a ,,Salonului Anual de Carte'' (1-31 octombrie) , ediţia a XXIV-a, dar şi cu ultima zi din luna octombrie. O zi superbă de toamnă. Ne-am bucurat de prezenţa unor scriitori pe care, uneori ai o singură şansă să îi întâlneşti. Mulţumim doamnei  Mihaela Racoviţeanu,director al bibliotecii județene ŞTEFAN BĂNULESCU-Ialomiţa, care a făcut posibilă această întâlnire la Fetești. De asemenea, mulțumim domnilor scriitori care au participat la acest eveniment.


Imagini din timpul desfăşurării activităţii:  


Mulţumim doamnei director ing. Mihaela Racoviţeanu pentru toţi invitaţii, oameni de seamă ai culturii naţionale, care au fost prezenţi în mijlocul nostru la aceste evenimente deosebite din cadrul 
Salonului Anual de Carte .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu