vineri, 10 aprilie 2015

Săptămâna ŞCOALA ALTFEL- “Să ştii mai multe , să fii mai bun” 2015

Conform Programului Ministerului Educaţiei Naţionale numit “Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, desfăşurat anul acesta  în perioada 6 – 10  aprilie 2015, Şcoala  cu clasele I-VIII Maltezi în parteneriat cu Biblioteca  “ ION GHELU DESTELNICA” a organizat în această perioadă o serie de  activităţi de promovare a lecturii, serviciilor şi colecţiilor bibliotecii, şi de STUDIU ALFEL                                      după cum urmează:

1. Luni, 6 Aprilie 2015 s-a desfăşurat “Cum să spunem NU, VIOLENŢEI!”


    

În cadrul proiectului ŞCOALA ALTFEL“Să ştii mai multe , să fii mai bun” elevii clasei a VIII-a împreună cu d-na Diriginte, profesor Vişoiu Gabriela, au poposit la bibliotecă şi au învăţat cum să promoveze mai bine valorile umane.
În program:
- Prezentare power point despre
VIOLENŢA ÎN MEDIUL ŞCOLAR;
Dezbatere despre conduită şi combaterea violenţei;
Vizionare film tematic „ STOP VIOLENŢA”

 Mai multe imagini din timpul desfăşurării activităţii, aici:


2.  Marţi, 7 Aprilie, în cadrul activităţilor din programul „ŞCOALA ALTFEL - SĂ ȘTII MAI MULTE,SĂ FII MAI BUN   s-a desfăşurat activitatea “În lumea magică a basmelor”


 Elevii din grupa mică și grupa mare de la G.P.N.Stelnica, însoţiţi de doamnele educatoare Popovici Steluţa şi Bălan Paula, alături de clasa pregătitoare îndrumată de doamna prof. învăţător Gornea Mariana, din Școala primară Stelnica au desfăşurat activitatea ,,În lumea magică a basmelor” 
În calitate de partener, Biblioteca Stelnica, a prezentat copiilor autorii acestor basme şi operele acestora apoi, filmele din program: ,,Hainele cele noi ale împăratului ”H.C.Andersen, ,,Ursul păcălit de vulpe”, ,,Capra cu trei iezi”, “Punguţa cu doi bani” având autor pe Ion Creangă.
La final, cei mai cuminţi şi mai atenţi copii din grupele mici, au fost recompensaţi cu baloane.


  







                  
                         Mai multe imagini din timpul desfăşurării activităţii, aici:


  3.Miercuri, 8 Aprilie, în cadrul proiectului ŞCOALA ALTFEL- “Să ştii mai multe , 
să fii mai bun” s-a desfăşurat activitatea: ,,Atelierul cu poveşti ’’. 
        Elevii clasei a III –a împreună cu d-na Înv. Drăgoi Anica au poposit la bibliotecă şi au aflat mai multe din frumuseţile şi subtilităţile basmelor marilor scriitori Ion Creangă şi Mihai Eminescu;
În program:
- Prezentare power point despre
Opera lui I. Creangă şi M. Eminescu


- Exerciţii de interpretare a textului în proză ,,Pupăza din tei”, şi recunoaştere a operelor autorilor şi a altor personaje îndrăgite din poveşti;
Vizionare film "Un bulgăre de humă" - prietenia lui Creangă cu Eminescu şi "Amintiri din copilărie"
  
                                 Mai multe imagini din timpul desfăşurării activităţii, aici:




 4. Joi, 9 Aprilie, în cadrul proiectului ŞCOALA ALTFEL- “Să ştii mai multe , să fii mai bun” s-a desfăşurat activitatea “EXCURSIE LA TULCEA

 Elevii din ciclul primar şi gimnazial ai Şcolii Gimnaziale Maltezi au fost sponsorizaţi de  către domnul Primar Costel Brateş cu o excursie la Tulcea la fel ca şi în anii trecuţi.
   
Acolo, pentru început, au poposit la Muzeul de Etnografie şi Artă Populară unde împreună cu ghidul au vizitat Patrimoniul Muzeului de Etnografie și Artă Populară care, reflectă, prin diversitatea colecțiilor, un model cultural unic generat de conviețuirea etnică dintre români și celelalte populații. Elevii au rămas impresionaţi de cele aproximativ 8000 de piese care alcătuiesc un fond etnografic inestimabil decodificabil în cadrul colecțiilor de artă populară și port popular, etnografie și foto-document.


Mai multe imagini din timpul vizitei, aici:


    A doua vizită programată a fost cea de la Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunării. Acest muzeu a fost  inaugurat oficial la 14 aprilie 2009 şi cuprinde o expoziție permanentă, ce prezintă în principal elemente caracteristice patrimoniului natural existent în Rezervația Biosferei Delta Dunării, un acvariu public și diverse expoziții temporare. La ieșirea din Centru, elevii au avut posibilitatea să achiziționeze diverse suveniruri.
                            Mai multe imagini din timpul desfăşurării activităţii, aici:      


                        

 Următoarea vizită, cea de-a treia, a fost la Muzeul de Istorie și Arheologie muzeu ce reprezintă o componentă principală a Institutului de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea, unde elevii însoţiţi de  ghidul muzeului, au vizitat Colecțiile de Arheologie, Numismatică și medalistică şi de Istorie Modernă și Contemporană.

                             Mai multe imagini din timpul desfăşurării activităţii, aici:


                        


   Atunci când totul este bine pus la punct dinainte, prin grija şi sprijinul domnului primar,  totul a decurs normal, şi, toţi cei 90 elevi însoţiţi de cadrele didactice şi  bibliotecar, au petrecut o zi minunată şi au învăţat multe lucruri interesante. Sigur va fi o excursie care le va rămâne o amintire frumoasă din viaţa de elev.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu