sâmbătă, 4 iunie 2011

"DOR DE MELEAGURILE NATALE"



Valentin Vişinescu şi-a lansat a 60-a carte, eveniment care a fost găzduit de Biblioteca "Ion Ghelu Destelnica" vineri, 3 iunie 2011, in cadrul manifestarii: "Dor de Meleagurile Natale".
La eveniment, alături de domnul profesor au fost prieteni şi cunoscuţi, printre care ing. Ion Munteanu - autorul Monografiei, d-nul Primar Brates Costel, scriitorii Florin Ciocea si Radu Munteanu, colege bibliotecare din Fetesti, Facaeni si Vladeni, cat si alti prieteni de suflet ai autorului care s-au bucurat sa-l revada.
Cea de-a 60-a carte lansată de Valentin Vişinescu este una de amintiri – Schiţe şi amintiri, de la Stelnica la Turda – o carte despre care autorul său spunea că este cartea care „sub masca unor întâmplări obişnuite strecoară şi comicul şi mai mult satira propriu-zisă, care a început să fie un fel de aliment pentru mine în scrierile obişnuite”. Cât despre satiră, din perspectiva lui Valentin Vişinescu lucrurile sunt clare: „poate că şi ucenicia de 30 de ani la cenaclul de epigramă din Cluj îmi dă această latură a satirei fie prin versuri, fie prin proză scurtă, dar e o împlinire cu care mă simt bine cu colegii”.
Spre finalul evenimentului d-nul Primar le-a oferit diplome de excelenta celor doi octogenari - Prof. Valentin Visinescu si Ing.Ion Munteanu pentru activitatea desfăşurată în domeniul creaţiei spirituale si istorice.

În alocuţiunea sa, autorul şi sărbătoritul oferea şi o „Reţetă de octogenar”: >„Nu mi-e mintea în derivă / Cercetez tot din arhivă / Hrisovul îl scot prin muncă / Şi beau vin de viaţă lungă”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu