luni, 2 decembrie 2013

VORBE TRÂNTITE CU GRIJĂ - AUTOR: CONSTANTIN GORNEA

                                                                 
 
           Iată că autorul ialomiţean Constantin Gornea pe care cu mare onoare îl putem numi şi prietenul Bibliotecii "ION GHELU DESTELNICA" şi-a  aşternut gândurile într-un alt volum intitulat VORBE TRÂNTITE CU GRIJĂ. O carte ce cuprinde  tâlcuri, epigrame şi povestiri umoristice cu care scriitorul ne mai încântă sufletele cititorilor. Prin bună-voinţa autorului cartea a intrat în colecţiile bibliotecii şi îşi aşteaptă nerăbdătoare cititorii!

" RISIPIM TOT CE AVEM LA DISCREŢIE! PREŢUIM DOAR CEEA CE COSTĂ. NICI CHIAR LUCRURILE VITALE NU LE PREŢUIM DECÂT DACĂ SUNT SCUMPE. CÂND LUCRURILE VITALE NU VOR MAI FI LA DISCREŢIE, VA FI PREA TÂRZIU!" este doar o vorbă cu tâlc ale acestei cărţi ... 


Dacă vreţi mai multe , poftiţi la BIBLIOTECĂ şi citiţi această carte şi mai puteţi citi de acelaşi autor URMĂTOARELE CĂRŢI ENUMERATE MAI JOS!



RĂZBOIUL COCLONILOR – 2008 - roman umoristic SF, prima parte a ciclului „Cosmica”, Ed. EX PONTO , Constanţa

reeditat în 2010 (ptr. acces net) la Ed. STAR TIPP, SloboziaRazboiul Coclonolor - ROMAN S.F. de Constantin Gornea

Poate fi citită on line la adresa:
 (carte donată de autor)

Carte premiată în 2008 la Festivalul umorului Constantin Tanase de la Vaslui Domnul Constantin Gornea reuşeşte să scrie o carte S.F. interesantă, chiar foarte atrăgătoare. Domnia sa şi-a propus un lucru original: să ne ofere o carte în care să folosească elemente de umor tipic româneasc. Nu-i vorba de un roman fantasy – cum am crezut eu – nici de un basm cult, gen Michael Ende. E o carte S.F. al cărei scop este instruirea şi educaţia tinerei gheneratii iar serniorilor intrbari la care trebuie sa raspundă. Ca un balaur uriaş, Imperiul coclon ameninţă din nou Federaţia, visând, mai mult ca oricând, la o galaxie coclonă. Până acum, tehnologia federală net superioară i-a ţinut la distanţă pe aceşti prădători cosmici, dar acum ei au arma „Q-total” cu ajutorul căreia îi vor lovi pe federali exact în atuul lor cel mai important – inteligenţa. Paralizaţi de această radiaţie nemaiîntâlnită, vor fi victime sigure în faţa valului devastator al celor care aşteaptă de zece mii de ani marea victorie finală. În disperare de cauză, ameninţată fiind cu dispariţia, Federaţia apelează la un pământean, cu speranţa că el le va oferi timpul necesar descoperirii antidotului armei coclone. Va fi acest pământean cel mai potrivit pentru a îndeplini o misiune atât de importantă? Va fi el capabil să-i oprească pe cocloni? VEDEŢI în carte, el va încerca.

COMPONENTA „ SEN” – 2010 - roman SF, partea a doua a ciclului
„ Cosmica”, Ed. STAR TIPP, Slobozia.

Poate fi citită on line la adresa:

(carte donată de autor)
 În acest roman – a doua parte a ciclului „Cosmica” – autorul ne sunt dezvăluite câteva aspecte importante ale lumii galactice, iar în final, îndrăzneşte să contureze o nouă concepţie despre Univers, exprimată în termeni accesibili, în care îşi găsesc explicaţia ipotetică unele problematici ale cosmologiei actuale: apariţia şi devenirea acestuia, expansiunea şi contracţia materiei, existenţa şi rolul super şi hiper-stringurilor, cât şi aspecte legate de sensul existenţei vieţii, devenirea inteligenţei şi conexiunea acesteia cu Creatorul.

Pe fondul convieţuirii galactice fragile între federali şi cocloni apare o nouă criză, de data aceasta mult mai gravă, ce pune sub semnul întrebării însăşi existenţa lumilor componente.

În acest tăvălug de evenimente concretizate prin noi alianţe, noi situaţii în care speranţa lasă locul incertitudinii şi apoi disperării, cu bătălii zadarnice şi soluţii incerte, totul învăluit într-un mister apăsător ce se încăpăţânează să menţină tensiunea până la sfârşit, pământeanul nostru este din nou solicitat să intervină, de data aceasta nu ca o simplă soluţie, ci ca singura şansă de salvare a galaxiei. Iar el acţionează cu un entuziasm copleşit tot mai mult de gravitatea faptelor derulate, cu acelaşi stil specific în care umorul său ţine loc acum de ultima speranţă. Dar, mai mult decât, descoperă ÎN CARTE toate acestea şi mute altele.



SĂMÂNŢA RĂULUI – 2011 - roman SF, partea a III-a a ciclului „Cosmica”, Ed. STAR TIPP, Slobozia.

Poate fi citită on line la adresa:

 (carte donată de autor)


"PĂŢANIILE UNUI NAGHISE" - Povestiri umoristice, Ed. EX PONTO, Constanţa 2011
Poate fi citită on line la adresa:

http://www.cartiaz.ro/index.php?option=view&cat=16&cid=7060&ext=pdf


Felicitări domnului Constantin Gornea şi mulţumiri din partea tuturor cititorilor bibliotecii şi nu numai!

ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI SĂRBĂTORITĂ LA ŞCOALA STELNICA



Unirea de la 1 Decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal al istoriei României şi, totodată, realizarea unui deziderat al locuitorilor graniţelor vechii Dacii, unirea Transilvaniei cu România. Ziua națională a României a fost între 1866-1947 ziua de 10 mai, apoi, între 1948-1989 ziua de 23 august. Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgată de președintele Ion Iliescu ziua de 1 decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România. 





LA ÎMPLINIREA CELOR 95 de ANI DE LA MARELE EVENIMENT ISTORIC elevii şi preşcolarii din Şcoala Stelnica au sărbătorit într-un cadru festiv ZIUA NAŢIONALĂ A TUTUROR ROMÂNILOR