luni, 10 decembrie 2018

SLUJBĂ ARHIEREASCĂ la Stelnica

          






În micuța dar frumoasa Biserică a Parohiei Stelnica, păstorită de Părintele Paroh Stanchi Marius, a fost zi de mare sărbătoare, duminică 9 Decembrie 2018.


    








Prea Sfințitul Părinte Episcop Vincențiu, Episcopul Sloboziei și al Călărașilor însoțit de părintele Arhimandritul Rafail Mîț,  vicar eparhial, părinții, consilieri Florin Daniel Enașcu, Florin Ionescu, Cristi Gavrilă, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte Marian Pătărlăgeanu, Protopop de Fetești și un sobor de preoți și diaconi

 au săvărșit Slujba Sfintei Liturghii primind răspuns de la  un grup de elevi și studenți dirijați de părintele profesor Alexandru Daniel Vasile.
 Alături de enoriași au mai luat parte la slujba arhierească reprezentanți ai Administrației Centrale, Județene și Locale.



La finalul Slujbei, Preasfinția Sa a vorbit despre pericopa evanghelică a zilei, minunea vindecării femeii gârbove, legată de optsprezece ani de satana, despre faptul că Mântuitorul este și Domn al Sâmbetei, prin învierea Sa, în prima zi a săptămânii, Ziua Domnului, devenind Duminica.  



Pentru activitate misionară și administrativă deosebită Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu l-a investit iconom pe preacucernicul părinte Marius Dorinel Stanchi, parohul parohiei Stelnica, Protopopiatul Fetești.







Pentru activitatea jertfelnică, Preasfinția Sa a acordat Medalia Aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor doamnei primar Fănica Decu, iar domnului Costel Brateș i-a acordat Ordinul „Crucea Sloboziei în Grad de Cruce Aniversară”.





















După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie s-a săvârșit slujba de parastas pentru ctitorii bisericii, care au trecut la cele veșnice apoi toți enoriașii au intonat VEȘNICA POMENIRE.






Momente din timpul Slujbei:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu